Blogg innehåll...

I denna blogg skriver jag om mitt liv som sambo och 2 barns mamma. Jag delar med mig av alla våra äventyr och av mina egna privata funderingar och tankar.

Skriv gärna en liten kommentar när du har varit här och läst. Sånt värmer alltid.

Ha en bra dag.
MvH jayline


18 april 2011

Härliga vårväder...

Idag har jag en sån där underbar känsla av lycka i kroppen. Har sån energi och vill göra så mycket saker i trädgården. Dock får det vänta lite eftersom inte ekonomin tillåter så mycket just nu men det kommer ju in pengar nu 20:e, 25:e och 27:e så då får det bli att åka och handla lite till blomrabatten på framsidan. Har ju planerat att lägga lite kantsten men innan det så måste det grävas ur lite i "böjen" så den är lite ojämn och det kan jag ju faktiskt göra i dag. =)
Det är så kul att se alla knoppar och gå och fundera över vad det kommer att komma upp för nåt. När vi planterade ner mina "Hoster" förra sommaren så tog vi ju bort en massa löar som låg i jorden då jag bara ville hosterna där men trots detta så kommer det upp en massa knoppar, mest krokusar i alla möjliga färger ser det ut som. Har planterat ut påskliljorna som jag fick av mormor och sture när de var här och firade Alexander och Mattias så ska bli kul att se om de tar sig och ploppar upp nästa vår.
Kantstenen jag har tänkt mig är av det lite enklare slaget. Inte helt fyrkantiga men stilrena.
Vi har även pratat om att bygga om muren ner mot garaget i sommar och då finns det liknande stenar som de jag tänkt mig till rabatten. Allt ska ju matcha liksom så det ser snyggt ut. Innan vi kan bygga muren så måste kanten rätas upp och vinkels ska bli 90 grader på bägge sidor och inte slutta på den ena som det gör nu. Det blir lite jobb men reslutatet kommer att bli så snyggt det vet jag ju. Kostar ju lite men det är det värt.
Dock har vi ju lite mer inplanerat. Vi ska gräva ner dränering i gräsmattan samt tilläggs isolera huset.. Mycket grävande kommer det alltså att bli. Hoppas att det blir bra väder så att vi kan hålla på bara. Sen får vi väl se vad som prioriteras först kanske blir så att vi inte hinner med garagenerfarten så tar vi det nästa år.
Sen har vi ju även saker som måste renoveras innomhus men det får vi ta framöver de dagar då vädret är dåligt. Har ju inte funnits så mycket tid nu efter att Zebastian föddes och nu i sommar så vill vi ju fixa så mycket som möjligt utomhus när det är fint och varmt väder =)

Idag har jag hunnit med lite saker i allafall. Alla pinnar till vårat förtält är färdig markerade nu så förhoppningsvis blir det lite lättare att montera upp det nästa gång. Som sagt jag förstod ju inte en mina egna markeringar som jag gjorde förra året nu när det skulle monteras. men nu skulle nog en 10 åring kunna förstå hur allt ska sitta och montera ihop det själv. Tänk att man måste lägga det som den nivån för att det ska bli enkelt. =)

Nu leker vi lite inne innan det är dags att bege sig ut i solen igen. Passar på att gå ut när Zebastian ska sova för han sover mycket bättre i vagnen =)
Vet inte om jag ska gräva rabattkanten nu eller om jag ska vänta tills Mattias kommer hem så att han har Alexander. Det kanske blir bäst för det känns som att det annars kommer att ligga jord överallt över hela gräsmattan. =)

Jag märker också på Alexander att han mår mycket bättre. Kopporna kliar inte alls längre och jag har bara hittat 3-4 koppor som fortfarande är vätskefyllda. Räknar med att han får vara hemma från dagis den här veckan också så att vi är säkra på att alla är helt borta innan han går dit igen.
Zebastian har några prickar som ser som de hormonplitorna han hade när jag ammade så jag tror inte att det är koppor men det står ju att det kan börja som röda utslag som sen blir vätskefyllda. Får hålla lite koll helt enkelt. Det finns ca 4 st på stjärten och 2 st i armvecket på vänsterarmen. Annars är han helt fri. Jag hoppas nästan att det är början till koppor så att vi slipper det sen.

Nähä nu ska jag bygga tågbana med Alexander.
Skriver kanske mer senare ikväll

PoK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar